5 vállalkozás, amit suli mellett is elindíthatsz

5_tipp_vallalkozashoz.jpg

Ha te vagy az, aki pénzért adja a jegyzetet, és hétfőről csütörtökre duplázza az otthonról hozott tojás eladási árát a koliban, akkor van egy jó hírünk. Íme, 5 tipp, hogy vállalkozói vénádat a legjobban kamatoztasd.

 

1, Nyiss webáruházat

Ez az a tevékenység, ahova megszámlálhatatlan sikersztorit lehetne írni. A képlet egyszerű: megveszem X-ért, eladom X+5-ért. Az online kereskedelem megjelenésével a modell már bárki számára elérhető. Te is könnyedén (és akár ingyenesen) nyithatsz webáruházat. Persze nem mindegy, mit árulsz, de segítünk a választásban.

  • Árulj olyat, amihez értesz!
  • Árulj olyat, amit szuper áron tudsz beszerezni!
  • Árulj olyat, ami több marketplace-en is bestseller!

Ha a terméket meghatároztad, válaszd ki valamelyik ingyenes webáruház motort. A legnépszerűbb (talán) a Wordpress, amihez rengeteg szuper sablon jár. Kis rutinnal egy hét alatt felhúzod webáruházadat, és indulhat a kereskedés. A rengeteg magyar tartalom mindenben segít majd.

Amit még ajánlunk:

- Shopify

- Prestashop

A Mo's Bows alapítója mindössze 9 éves volt, mikor belevágott a bizniszbe. Egyedi csokornyakkendőit a világ minden táján imádják, és ez a bankszámláján is meglátszik. Az áruháza Shopify motort használ, ami neked is tökéletes lesz, ha úgy döntesz, belevágsz a kereskedelembe.

2, Közvetítés

Neked ajánljuk, ha van olyan diákmunkád, amit évek óta csinálsz. Azért fontos a tapasztalat, hogy a legjobb munkaerőt és hatékonyságot közvetíthesd partnereidnek. Képzeld el, hogy 3 nyár óta ülsz a fagyiárusok nyilván baromi hideg trónján. Mi lenne, ha idén kicsit előrébb gondolkoznál?

Szedj össze 4-5 ismerőst, akik szívesen dolgoznának nyáron. Időben járj utána, melyek azok a cégek, amiknek szüksége lesz diákmunkásra (kedvező áron) a nyári szezonban. Ha ügyesen tárgyalsz, a szezon előtt először téged fognak felhívni. Az ismerősöd munkáért, a vállalkozó munkaerőért. Jutalék fejében hozd össze őket, és irány a strand (most először mint vendég).

Példa: Noa Mintz a Nannies by Noa alapítója. 16 éves kora ellenére hihetetlenül tehetséges vállalkozó. Noa bébiszittereket közvetít New York-i családoknak. Szolgáltatása teljeskörű, és ügyfelei is nagyon elégedettek vele. Ötletekért nézz rá weboldalára: Nannies by Noa

nannies_by_noa.jpg

3, Stock tartalmak

Azoknak van kitalálva a módszer, akik szeretnek (és tudnak) egyedi grafikai munkákat, fotókat, videókat készíteni. Legegyszerűbben az óriási választékkal magyarázható a stock tartalmak népszerűsége.

Vegyünk egy példát: megbíz egy cég, akinek koala van a logójában. Azt szeretnék, hogy készíts nekik egy promovideót. Akárhogy is keresed, nem találsz egy épkézláb koalát sem Kőbányán. Semmi baj, hiszen ilyenkor nincs más dolgod, mint megvenni egy stockvideót, mondjuk innen: Kattintsideakoaláért!

koala_stock.jpg

Ezekre az oldalakra saját tartalmaidat is könnyedén feltöltheted. Ha csak pár videót, képet, grafikát bocsátasz eladásra, akkor is szuper kis passzív jövedelmed lehet belőle. Persze, ha igazán jól akarsz keresni, törekedj a sok/minőségi termék feltöltésére.

Videóra a legjobb választás a Videohive

Grafikára és fotóra pedig a Creativemarket

4, Legyél te a márka

Ez a fajta vállalkozás egyéniségeknek lett kitalálva, akik nem félnek megmutatni mindennapjaikat. Célod a követők, feliratkozók gyűjtése egyedi tartalmaid segítségével. Külföldön rengetegen élnek (nem is rosszul) reklámpénzekből. Az induláshoz kiválaszthatsz egy népszerű ingyenes felületet pl: Instagram, Facebook, Twitter, Youtube, de ha rám hallgatsz, mindet használod majd.

Hol a pénz? Itt a pénz!

Ha kellő számú követővel rendelkezel, véleményvezérré válsz. Tegyük fel, hogy gastro blogot vezetsz, és az emberek imádják az írásaidat. Ha te azt mondod a sarki streetbüfére, hogy a legjobb hely, ahol valaha ettél, mások is odamennek majd. Veszélyes, ugyanakkor vonzó leszel a cégek számára. Tudják, hogy nem kell megvárniuk, amíg ellátogatsz, ha ők maguk hívnak meg (pénzért cserébe). Követőid száma meg fogja határozni az áradat, szóval húzz bele.

Emellett adhatsz ki hirdetési felületeket, kérhetsz termékeket tesztelésre, és így tovább.

Nash Grier 18 éves, és egy laza 10 millió követője van Instagramon. Hajrá!

nash_grier_insta.jpg

5, DIY

Évek óta kézzel készíted a karácsonyi ajándékokat? Egy darab papírból olyan esküvői meghívót hajtogatsz, amin mindenki csak ájul? Akkor ez lesz a te vállalkozásod! Alakítsd pénzzé kézügyességedet, és lásd el jó minőségű termékekkel a világot. A DIY egy nagyon népszerű kategória az interneten. Sokszor személyesebb, és jobb minőségű tárgyakat készíthetünk otthon, mint a bolti vackok.

Ötletekért és motivációért kezdd el használni a Pinterestet. Ha már kialakítottad stílusodat és jó pár terméket legyártottál, adj formát az egésznek. Egy kis ingyenes weboldal segítségével is nagyon szép sikereket tudsz majd elérni. Keresd fel a helyi, releváns üzleteket vagy kezdj egyből a neten kereskedni.

Összefoglalva: Számtalan módja van, hogy belevágj első vállalkozásodba. Bár a legtöbb tudást összeszedheted a neten, hamar meg fogod látni, a saját tapasztalataidnál nincsen értékesebb. Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is!

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés